The old Satria GT
..aku beli satria 1.3 injection ni in March 1999...and since then...dah banyak duit habih untuk nak mempower kereta aku ni..but still..it stays underpowered....
antara modifications yg aku dah buat ialah:-
spark plugs-- SPLITFIRE TWIN SPARK V SHAPE :- rm80
ok spark plug ni....kalau mahal punya..i.e selain daripada standard ones...function nya ialah untuk provide api lebih so that better conbustion is obtained from every engine cycle... lagipun, api yg dihasilkan oleh spark plug after market ni....selalunya better lah..by 35 to 50 % compared to standard spark plug. Kalau nak bagus punya..try BOSCH SUPER 4, ataupun Golden Lodge. But mahal laa.....
immediate effect of a good spark plug is....fuel consumption better...more miles per gallon can be obtained...why?? this is as a result of better combustion lah!!!

spark plug cables (triple core/10.2mm) :-  rm150
Ok..cable.....the bigger the cable...the lesser the resistance in the cable is...thus more spark delivered to the spark plug...paham? hehehhee.....so...sebab itu laa aku pakai besar gile...konon kononya nak api lebih, but honestly, lepas aje tukar cable ni, memang terasa pikap.

air filter (mushroom type, with full metal piping) :- rm135...
bab air filter ni ..hm...banyak jenis jugak..ade jugak yg branded macam KNN..rs akimoto...HKS Powerflow....dan macam macam lah...aku punya...aku pakai murah punya..but mushroom type.ok...apsal tukar air filter? tukar air filter ni sebenarnya nak oincrease the amount of air ( oxygen) coming into the engine...not only in terms of volume, but in terms of speed as well. Mushroom type air filter ni sebanarnya, increase the amount of air masuk...but ade satu problem iaitu...menatang nih sedut hot air from engine.....kalau standard air filter...untuk proton kan....dia ade satu piping yg sambung air filter sampai lah ke bawah engine..so that only cold air yg buleh masuk ke dalam engine ni....
OK..cara cara nak atasi masalah Hot air intake ni ialah dengan buat satu inlet untuk cold air....ataupun...buat lubang kat bonnet ( macam evo punya bonnet), ataupun beli nut and bolts yg size besar, bukak bonet, tukat standard bolt and nut tu kepada yg besar..effectnya..bonnet kereta anda akan terjungkit sedikit....ha....so.angin panas buleh keluar...Okay....kalau nak read more about air filter...click sini..aku baru tulis satu article pasal air filter nih
.Click!!

kalau nak buat cold air intake piping...dekat AUTOBAGS ade depa buat...cantik...rm80.

exhaust system

okay.....ini tricky.....banyak configuration aku dah try....but so far the best for my car is...CUSTOMIZE EXTRACTOR (VTEC TYPE-CAST IRON)...nanas...2 inches piping...catalytic converter sudah buang....masuk middle bullet (FGK JASMA)..and then second middle bullet (also FGK JASMA...spiral type..bigger than the first one)...and then continue dengan 1.6" piping right to the end...muffler..aku guna just bullet biasa.
effect???:--- okay, setakat ni....pikap from stationary aku rasa buleh tahan lah kereta aku ni...but top..kurang sikit....180 saje..tak buleh lebih dah...kalau dulu....masa piping standard..aku buleh pi sampai 193 km/j, but tak ape lah...janji pikap lebih. lagi satu...configuration 2 bullet kat tengah...satu longer..and satu lagi bigger....dua dua spiral type ni adalah untuk nak maintain RPM...so that..kalau main cilok cilok kat federal highway RPM tak jatuh banyak sangat.
Total money spent....hm.....rm1000

rims adn tyres: okay...at the moment i am just using a cheap rim, JRD 5 spoke ( macam rally sparco tarmac pattern)..and tyre FALKEN ZIEX 195/50 r15. WEll, the reason why aku pakai 15" is because ringan sikit compared to 16". so...dah ler engine kecik 1.3, main 16" habih la..tak larat jalan nanti....unless ade duit banyak buleh laaa nak  main rim yg mahal like TSW/Enkei...bab bab tayar ni...dah banyak di komen kat dalam FORUM PROTON..so...usyalah kat sana..macam aku..aku pakai Falken nih..mmg bagus lah...performance kat trek shah alam dah diuji sebanyak 4 kali...memang sedap tayar tu...somemore...grip masa hujan pun not bad...harga pun ok...less than rm180!!!

suspension system: ok dah macam macam aku try buat dengan suspension satria ni...but..so far...aku tukar spring....and then..sebab masa tu aku mangkuk lagi..aku pegi potong 1.5 coil...so..jarak from tayar to mudguard ade laa dalam ...aaaa..satu jari....hehhe..but kereta lompat....so..aku hantar kat LYDIA RACING untuk LATIB bikin aku punya suspension. so, ended up, dia tukar minyak ....and then dia lapik balik spring aku..kasi tinggi sikit...but honestly..kereta aku dah tak lompat....but keras lah....sedap main corner...best laa jugak kalau belasah kat batu 3 tuh....
total spent:- rm 800

remap-computer box:ok.....ini tricky sikit....sebab kalau tak kena buat..rosak...rosak.....so..aku punya..telah diremapped kan balik oleh seorang mekanik yg hebat..hehehh...kena laa dalam rm200..but....performance wise..memang buleh rasa...aku pun tak tau apa yg dia buat..but yg nyata...computer box..dia bukak..sambung kat computer bodoh .....picit picit apa ntah...pastuh dia reset balik...try balik...ade laa dalam 4-5 kali dia buat..baru pasang balik.

adjust tuning: ok..ini prime thing....setiap kali lepas modify..mesti kena tune balik..sebab bile modify...obviously combustion rate dah different...thus, kalau nak utilise balik performance, kenalah tuning balik. Tuning ni bukannya apa...ialah untuk nak adjustkan air/fual ratio, as well as idle engine tu. kmacam kereta aku ni....idle memang tinggi....dalam 0.8 macam tu....tinggi kan? but..ade hikmah nyer tu...heheh..engine cepat panas...and sentiasa ready untuk di rev!!!

Minyak engine:  ok...kalau nak sedap...berbelanja laa lebih sikit...aku pakai ESSO FUlly Synthetic...seratus lebih untuk 4 litre...effect??? engine memang akan terasa lebih ringan apa bila kau pakai fully synthetic ni. Ok...apsal jadi macam tu? ok...compund dalam minyak fully synthetic ni...dia kurang melekat kat engine....so..engine memang laa ringan....lagi satu,..kurang kepekatan nya. Ok..tips nak tambah pikap dengan mudah?..maintain minyak engine separuh sahaja!!!! so...engine akan lebih ringan lagi,...increase pikap!!! BUT makesure minyank engine ni di-check selalu....takut takut kering!!!

ADjust distributor angle:--ok...kalau satria...adjust laah sampai +8 atau pun +9, jgn lebih sangat, sebab kalau lebih sangat, nanti api from distributor ke spark plug langsung kurang!!!!


Ok....finally....sesapa nak quote tentang nak bikin satria 1.3 atau pun wira 1.5, nih haa..aku ade sertakan quotation from SPeedworks...but..aku nak cakap aje lah..aku nih bukan Kroni Speedworks...hehe..depa tuh mahal gile...but..kalau nak rough idea...supaya tak kena tipu lagi teruk...baca laa...ok?
click kat bawah ni!!!
HOME---------->